Respekt for statementflaskerne, eller nærmere oplevelsen

For at gøre det helt klart, så har jeg hverken købt noget eller prøvet noget fra Aesop’s sortiment – endnu.

Men selve Aesop’s serviceniveau i relation til allergispørgsmål er ganske enkelt forbilledlig. Så læs nedenstående beskrivelse som en anbefaling af det til en start.

Allernederst er der anbefalinger til andre producenter hvad angår produkter uden hvede eller nødder i, når jeg nu allerede har brugt tiden på at finde dem.

Men nu til en helt almindelig mandag

Jeg startede dagen i går ved at sidde for tæt på en, der spiste noget brød fra Meyers – god potent hvede i luften og bang, så havde jeg et allergianfald – helt uden at have fået så meget som en krumme.

Da jeg skulle videre en times tid senere (med masser af allergimedicin i kroppen), skulle jeg igennem Magasin og tænkte: “Det er i dag, jeg gider gå hen til den nye stand, den med vasken og de der statementflasker fra alle numre af Kinfolk …”.

Man kan mildt sige, at jeg ikke var så imponeret på forhånd:)

Som sagt så gjort og mens jeg stod og læste nedenfor brillerne på etiketten bag på et produkt, kom ekspedienten hen til mig. Og mit første spørgsmål er altid: “Hvad er jeres tocopherol lavet på?”

Tocopherol er ordet, der dækker e-vitamin og klassisk er det lavet på hvedekimsolie, og nu sker det, at der er brugt soja eller soja i kombination med andre ting. 

Det er et meget grimt spørgsmål for de, der ikke kan svare.

Men som I kan læse af den øverste tekst på billedet, og som det fremgik af ekspedientens svar, så er det let at besvare, når man har tænkt sig om.

Aesop får åbenbart besøg af en masse, der mere eller mindre frivilligt har smidt gluten ud af deres liv, enten på grund af et livsstilsvalg eller på grund af cøliaki, som er alvorligt og man ikke skal spøge med – har det selv.

Begge grupper har dog som sådan ikke noget problem med at der er gluten eller hvede i deres hudplejeprodukter. Oplever de problemer alligevel, så er de måske ikke-erkendte hvedeallergikere i stedet – så få det tjekket.

Og det er meget mindre livsstilsagtigt at være, for hvedeallergikere må end ikke få hvede på huden.

Der er af samme grund  ikke hvederester i nogen form i hverken sæbe, shampoo, balsam, cremer, makeup eller lignende i mit liv. For er der hvede i, så hæver jeg voldsomt op, særligt på maven og halsen og mine luftveje begynder at lukke indenfor 10-20 minutter efter kontakten.

Der er ikke den mascara i verden, der kan løfte det look:)

Men vi kan konstatere, at Aesop kan levere til hvedeallergikere, og de har også tjek på en række andre allergener, og måske endnu flere på deres computer.

Det er anbefalelsværdigt!

Andre anbefalinger her til slut vedr. specifikt hvede og nøddeallergi, er:

Pudderdåsernes kombinerede creme til ansigt og krop – køb den nu bare, den er uundværlig og billig – og for nogle nok så vigtig i lyserød emballage:)

John Masters “Bare-serie”, hvor I kan finde shampoo, balsam og bodyshampoo.

Trilogy, der kommer fra New Zealand (hvor tocopherol på en base af soja åbenbart også er stort), har en klassisk, virkelig god hybenkerneolie i en lille rød æske og en hel anti-age serie, hvor ingen af delene indeholder hvede eller nødder.

Tromborgs mascara og bryngele er også kandidater. Samt deres klassiske øjengele og deres ansigtsmist på glasflaske.

Armanis makeup, øjenskygger, blush, bronzer, mascara, concealer m.v.  I må selv tjekke deres foundations og læbeprodukter.

Bareminerals lipgloss, men tjek den for nødder, for jeg er bare allergisk overfor macademianødder.

Nogle makeup ting fra Shiseido, men der er det mere selektivt, for deres Tocopherol er sojabaseret, men der kan være anden hvede i.

Læg mærke til, at alle produkterne i listen ovenfor så at sige heller ikke dufter af noget. Og det gør de ikke, fordi jeg er gift med en parfumeallergiker – bare for at tilføje det aspekt i udfordringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *