Tanker fra arbejdsbordet 6

Det er længe siden, der kom en post her på bloggen. Men delvis forklaring følger her 🙂

Først sad jeg begravet i en af de mest begavede bøger skrevet af en politiker i de seneste mange år – men ok, han er filosof og jeg er inde i det samme fagfelt, så hvorfor så overrasket.

Men den kan anbefales til alle, og find den hos din boghandler snarest, så forstår du nyhederne om Europa lige nu meget, meget bedre.

 

Anmeldelse af “SLUK”

Dernæst greb jeg ud efter Imran Rashids “SLUK”. Den handler ikke, som du måske skulle tro om at slukke for den digitale verden, men om at slukke for din hjerne af og til. Og ikke mindst at lære at beherske sig, bruge hovedet, kroppen og alt andet fornuftigt og tænke over, hvad du udsætter dig selv for.

Min ny regel er, at lange diskussioner om politik på Facebook er nogle, jeg spæner væk fra. Mit mål for Facebook er i stedet, at jeg er en god ven og det er det et godt sted til at være.

Årets bog på “Red dig selv-hylden”. Den skal alle læse, om de vil eller ej. For hvis vores hjerner bliver til mos, så får vi flere af de orange præsidenter fra USA inden vi har set os om og selv sidder efterladt i sofaen med en skål ostepops og et blåt lys op i ansigtet …

 

Zetlands “Den der råber lyver”

Den sidste på billedet er til alle jer!

Tryk på linket og hent e-bogen ned ganske gratis. Og læs den!

Det er lykkedes mig at få forfatteren Imran Rashid med “SLUK” til at læse den, ved at fortælle ham, at det er side 215 i hans bog i længere udgave. Og samtidig har jeg fået Lea Korsgaard bag “Den der råber lyver” til at læse “SLUK”, fordi hun til præsentationen af bogen ude hos Zetland efterspurgte måder at lære at beherske sig.

Nu mangler jeg bare, at få alle jer til at læse dem begge og i sidste ende måske også “Revolution” af Macron.

 

 

Ps. Når jeg slukker for min hjerne, så gør jeg rent. Skoskabet er det reneste nogensinde, brusenichen er afkalket og ditto er espressomonstret. Selv værktøjskassen ordnede vi i weekenden, hvor vi også etablerede et helt gratis affaldssorteringsområde i et opryddet køkkenskab. Bare hvis I manglede ideer til, hvordan man kan slukke hjernen 🙂

Og endelig i den kommende uge plus lidt skal jeg den ene dag høre om “Fremtidens EU & Fremtidens krig og fred”, en anden “Kubrick, AI og etik” og den tredje skal jeg til Cirkusrevyen.

 

3 Replies to “Tanker fra arbejdsbordet 6”

  1. Interessant – du vækkede alligevel interessen for Imran’s bog selvom jeg egentlig havde afskrevet den, netop som sådan en “uha digitaliseringen er farlig og nu skal jeg belære dig med skyld og skam om hvor meget!”-bog, så man rigtig kunne sidde og føle sig forkert bagefter, og så er der hele den del med at jeg simpelthen ikke er enig med dem der mener digitaliseringen er frygtelig og farlig. Men nu får han måske en chance alligevel.. min hjerne vil jeg nemlig gerne lære at slukke. Jeg er bare blevet lidt træt af sort/hvid tænkning med enten eller.
    Nå… Det blev en længere smøre. Beklager. Ikke desto mindre tak for at give mig lyst til at snuse lidt til hans bog alligevel. Nu må vi se om jeg når længere end forsiden og bagsiden. 😉

    1. Hvor godt, så var der jo mening med mit skriv.

      Vil du så ikke også kaste en times tid efter at læse den lille “Den der råber lyver”, for så er du klar til at indtage den digitale verden – nu med beskyttelsesdragt og en endnu bedre evne til at bidrage positivt til den 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *